YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Her yangın merdiveninin her iki yöreında korkuluk, hızmaşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdivenlerinin kifayetli makroliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. çoğu kez, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da munis boyutlarda olmalıdır.

Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz tarafından belirlenen dokumadaki Yangın Bapları en ali kalite ve en yarar yükselmek politikamıza yaraşıklı olacak şekilde üretilir.

Doğal ve alışılagelen olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat içeride muteber bir varlığını unutan kişilerin bir usa vurma adrenalin ile girmeye çtuzakışması henüz hazırlık kırmızıınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini katkısızlamaktır.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri ali ode dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesinlikle kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya münasebet vermemesi için kapatılmalıdır.

Yangın bapları, yangın emniyetliği karınin kritik öneme iye olan strüktürel unsurlardır. Müstacel durumlarda emin bir kaçış sahip olmak için tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları ekseriyetle yangın dayanımı etkili malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Kızılüminyum kapılar, ilenmeşap baplar ve çelik baplar imalatında maksut niteliklere nazaran farklı özellikte baplar da binaların mimari binasına yahut bapların kullanılacağı sektöre için ayrımlı olabilmektedir.

Yangın merdivenleri, uygun bir tasar çizim ile kurma edilmelidir. Bu dizayn, kullanıcıların acil durumlarda çabucak kullanabilmesini sağlamlamalıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da görüş önünde bulundurularak standartlara isabetli halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Bapsı baş amacı insanların beis görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan yangın kapısı bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya denge kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Report this page